EnglishFinnish

Tietoa Meistä


SUKLAAMME

Kaikki suklaamme on luomua. Kaakaopapumme kasvavat Länsi-Afrikassa Norsunluurannikolla (Cote D’Ivoire) ja Madagascarin saarella Afrikan ulkopuolella. Sieltä kaakaopapumme matkaavat Eurooppaan meidän suklaamassan valmistajille ja sieltä jälleen meille Suomeen. Valmistamme lopulliset tuotteet käsin käyttäen mahdollisimman puhtaita ja laadukkaita raaka-aineita. Käyttämämme suklaa tukee ’Growing Great Chocolate’-ohjelmaa, jonka päämääränä on:

  • Parantaa kaakaopapujen laatua

Viljelijöille opetetaan istutusten ylläpidosta, maaperän ja kaakaopuiden hoitamisesta, sekä muista vaativimmista kaakaon kasvatukseen sisältyvistä vaiheista, kuten kaakaopapujen käymisestä ja kuivattamisesta.

  • Parantaa paikallisten yhteisöjen elämänlaatua

Tämä mahdollistaa pääsyn terveydenhuoltoon, koulutukseen sekä puhtaaseen veteen. Lasten ja nuorten kouluttaminen vähentää lapsityövoiman käyttöä kaakaoviljelmillä.

  • Kasvattaa kaakaon viljelijöiden tulotasoa

Kauppaa tehdään suoraan viljelijöiden kanssa, ilman välikäsiä – tämä mahdollistaa tulotason kasvattamisen.

 

MITÄ ON LUOMUSUKLAA?

Tärkein ero ns. ’normaalin’ ja luomusuklaan välillä on se, että luomukaakaopapuja tai -kaakaopuita ei ole niiden missään kasvatuksen vaiheessa käsitelty haitallisin torjunta-ainein tai keinolannoittein. Kaakaopuiden on annettu kasvaa niille otollisimmassa paikassa, eli varjossa ja näinollen luomukaakaon kasvatus perustuukin pitkälti luomuviljelyssä useasti käytettyyn vuoroviljelytekniikkaan. Luomusuklaamme tukee myös reilun kaupan periaatteita, eli sen eettistä alkuperää. Suklaaseen ei ole myöskään lisätty haitallisia lisä- ja säilöntäaineita, eikä mitään muutakaan siihen turhaan kuulumatonta, kuten suolaa vain suklaan makua vahvistamaan, sillä jo kaakaopuiden eri kasvatustekniikat ja – sijainnit vaikuttavat lopullisen tuotteen makuun. Tästä syystä luomusuklaan voitaisiin väittää olevan myös täyteläisempää, sillä vain muutama pala kerrallaan riittää tyydyttämään makunystyröitä!

 

MITÄ ME TEEMME

Arctic Choc on Espooseen joulukuussa 2014 perustettu yritys. Toimintamme pääpaino on käsintehdyt luomu konvehdit, suklaalevyt ja muut makeiset. Luomumakeisemme valmistetaan mahdollisimman puhtaista ja laadukkaista raaka-aineista, ilman haitallisia säilöntä- tai lisäaineita. Kokeilemme mielellämme uusia makuja ja tästä syystä valikoimistamme löytyy aina myös hieman erikoisempiakin makuja!

ARVOMME

Laadukkaat raaka-aineet ovat avain onnistuneisiin makuihin. Pyrimme aina käyttämään mahdollisimman puhtaita, luontaisia ja ennenkaikkea suomalaisia raaka-aineita aina kun mahdollista. Suomalainen luonto ja eri vuodenajat tulevat aina olemaan yhtenä inspiraatiomme lähteenä.

MITEN ME TEEMME

Kaikki tuotteemme valmistetaan käsin ja näinollen pystymme takaamaan tuotteidemme 100% ulkonäön, laadun ja maun. Käytämme vain luomu- sekä muita puhtaimpia ja tuoreimpia saatavilla olevia raaka-aineita. Kaikki 100% luomua olevat tuotteemme on luomusertifioitu ja merkkinä tästä on vihreä luomulogo. Tuotteet, josta logoa ei löydy saattavat sisältää ns. tavanomaisia tai luomuraaka-aineita.